Green Table w twojstyl.pl

Nowe bistro Green Table łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste

Nowe bistro Green Table łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste
Zielona szakszuka/ Green Table
Fot. Mat. prasowe

Green Table to nowoczesne N.E.O. bistro, położone przy placu Unii Lubelskiej w Warszawie.  Ambicją osób, które stworzyły to miejsce, jest promowanie zrównoważonego podejścia do kuchni, w wyjątkowym i przyjaznym otoczeniu. Green Table, łączy ludzi. Tu przy jednym stole spotykają się wegetarianie i miłośnicy mięsa, aby wspólnie celebrować zrównoważoną, sezonową i smaczną kuchnię.

Green Table powstało z pasji i misji, z jaką realizujemy wszystkie projekty w Veolii. Jesteśmy świadomi zmian, jakie zachodzą w naszym otoczeniu i na naszej planecie. Czujemy się za nie odpowiedzialni “–  mówi Magdalena Kempiński, dyrektor komunikacji korporacyjnej, Veolia Polska.  „Green Table jest bliskie wartościom naszym i naszych partnerów, których zaprosiliśmy do współtworzenia tego wyjątkowego miejsca: ekologia, zero waste, niemarnowanie i odnawianie zasobów świata. Zapraszamy wszystkich do przyłączenia się do nas w podróży w stronę zrównoważonego świata.”- podsumowuje Magdalena Kempiński

Filozofia kuchni „farm to table”

Składniki w daniach przygotowanych dla gości Green Table są starannie wybierane i pozyskiwane od zaufanych dostawców, którzy w swojej pracy, podzielają nasze wartości. Takie współprace pozwalają nam na serwowanie jedzenia, które jest nie tylko wyjątkowe pod względem smaku, ale ma pozytywny wpływ na środowisko i działalność na rzecz lokalnej społeczności. Staramy się równoważyć ślad węglowy, dobierając dostawy w sposób odpowiedzialny.

Szefem kuchni bistro Green Table jest Patryk Figurski, który doskonalił swoje umiejętności pod okiem mistrzów wyróżnionych przez Michelin. Dania jego autorstwa odzwierciedlają filozofię „farm to table”. Koncepcja ta zakłada, że prawdziwy smak i wartości odżywcze zawdzięczamy naturalnym uprawom, zgodnym z cyklami natury. W daniach stawiamy na prostotę, staramy się wydobyć z produktów jak najwięcej smaku i wartości odżywczych. Trzymamy się zasady „sustainable food and design", w której każda potrawa łączy w sobie estetykę z odpowiedzialnością wobec natury. Nie marnujemy jedzenia, produkujemy własne przetwory i pieczemy wypieki. W efekcie, w menu znajdziecie takie pozycje, jak palony kalafior z autorskim hummusem, makaron z cukinii, gravlax z łososia z labneh czy kurczak zagrodowy supreme na zielonych warzywach.

palony kalafior _ hummus _ pike _ kolendra
Palony kalafior z autorskim hummusem
mat. prasowe

W Green Table serwujemy także napoje zgodnie z filozofią tego miejsca. Są to organiczne lemoniady i oranżady Bevande Futuriste oraz wina z segmentu bio, organicznych, naturalnych i biodynamicznych. Dobierając wina do naszej karty, kierowaliśmy się niskoemisyjnością upraw oraz selektywnym doborem tytułów. W karcie znajdziecie etykiety z winnic certyfikowanych, ograniczone do minimalnej listy dostawców.

Każda wizyta w Green Table jest okazją do celebrowania niezwykłych chwil, rozkoszowania się wyjątkową, naturalną i zrównoważoną kuchnią oraz wspólnego dążenia do lepszego jutra!” – motto bistro jest zgodne z moją filozofią życia i jedzenia.” – mówi Daria Ładocha, trenerka i dziennikarka kulinarna, ekspertka zbilansowanego żywienia. „Warto celebrować chwilę, a jednocześnie wybierać dania w świadomy sposób. Tak, aby rozpieszczały kubki smakowe, ale z dużą świadomością, jak wpływają na nas samych i naszą planetę. To podejście bliskie filozofii "jesteś tym co jesz", a wtedy dokładnie wiesz, kim chcesz być!” – dodaje eksperta kulinarna Daria Ładocha

 

Nowoczesny, przytulny design w stylu zero waste

Wnętrze bistro Green Table to przestrzeń, gdzie design spotyka się z funkcjonalnością. To szczególne połączenie, zapewnia wyjątkową i przytulną atmosferą miejsca. Inspirujące otoczenie stworzyliśmy we współpracy z renomowanymi projektantami i markami designu, takimi jak La Benda, Kaschkasch, DE Pedrali R&D, Lime StudioIT oraz YONOH ES. Dzięki temu nasi goście czują się w pełni komfortowo. 

DSC02666
Iwona Wójcik, Lidia Popiel, Volodymyr Testardi, Magdalena Wysińska, Magdalena Kempiński i Daria Ładocha na otwarciu Green Table
mat. prasowe

Meble wykonane są z recyklingowanych materiałów, innowacyjne oświetlenie i wyselekcjonowane elementy dekoracyjne podkreślają nasze zaangażowanie w dbałość o otoczenie. Stonowane wnętrza Green Table to także wszechstronna przestrzeń sprzyjająca kreatywności. Nowoczesna infrastruktura z wysokiej klasy sprzętem AV, gwarantuje idealne warunki dla kameralnych spotkań biznesowych, prezentacji oraz warsztatów. Bistro jest nie tylko miejscem inspirujących spotkań z możliwością zasmakowania w sezonowej kuchni, ale także stylową przestrzenią relaksu w samym sercu stolicy.

Więcej na twojstyl.pl

Zobacz również