Piękne życie

Tak świętowano 20-lecie hotelu InterContinental! Jubileuszowa gala z gwiazdami

Tak świętowano 20-lecie hotelu InterContinental! Jubileuszowa gala z gwiazdami
Lara Gessler
Fot. Mat. prasowe

Przez dwie dekady Hotel InterContinental  Warszawa stał się nie tylko symbolem stolicy, lecz także integralną częścią jej barwnej historii. Jego wyjątkowa lokalizacja uczyniła go świadkiem i uczestnikiem licznych wydarzeń historycznych, politycznych, społecznych i kulturalnych. W trakcie tych dwóch dziesięcioleci Warszawa awansowała na jedną ze znaczących stolic europejskich a zlokalizowany w centrum Warszawy hotel z dumą gości przybyszów z całego świata.

Gala Jubileuszowa

W piątek, 24 listopada, odbyła się wyjątkowa Gala Jubileuszowa z okazji 20-lecia istnienia hotelu. Poprowadzili ją Hubert Urbański i Monika Mikulska-Guźniczak, Dyrektor PR-u i Marketingu. Wydarzenie zainaugurowała Dyrektor Generalna Britta Kutz. Swoje inspirujące przemówienie rozpoczęła i zakończyła w języku polskim, który nie jest jej językiem ojczystym. W ten sposób wyraziła swoje uznanie dla rodzinnego miasta hotelu i podziękowała pracownikom za ich oddanie i lojalność wobec InterContinental Warszawa.

Hubert Urbański, Monika Mikulska-Guźniczak
Hubert Urbański, Monika Mikulska-Guźniczak
mat. prasowe

Gości witano wyjątkowym koktajlem "Syrenka", stworzonym z okazji dwudziestolecia InterContinental Warszawa. Inspirowany legendą o Syrence Warszawskiej, ten niezwykły koktajl łączy smaki przeszłości i teraźniejszości, oddając hołd dziedzictwu Warszawy i dwóm dekadom hotelu InterContinental.

Monika Mikulska - Guźniczak, Britta Kutz, ilona Majer i Rafał michalak MMC studio
Monika Mikulska - Guźniczak, Britta Kutz, Ilona Majer i Rafał Michalak/MMC Studio
mat. prasowe

Hotel słynie ze znakomitej kuchni, a uczestnicy gali mieli okazję delektować się potrawami autorstwa Karola Okrasy i kucharzy z Restauracji Platter a także Restauracji DownTown, kuchni bankietowej i +OneBar. Podczas kolacji serwowano m.in. ostrygi Fine de Claire Dawid Herve No. 2, arancini grzybowe z pudrem borowikowym, sarnę z jeżynami oraz jesiotra z suszonymi pomidorami i grzybami. Nad całością czuwał szef kuchni hotelu InterContinental Grzegorz Krupa.

platter by karol okrasa
Platter by Karol Okrasa
mat. prasowe

Wieczór zwieńczono urodzinowym tortem w rytmie "Happy Birthday" w wykonaniu Dominiki Gawędy, podczas którego wzniecono toast za kolejne udane lata Hotelu InterContinental Warsaw. Całą atmosferę uświetnił koncert gwiazdy wieczoru, zespołu Blue Caffe.

Blue Cafe
Blue Cafe
mat. prasowe

O hotelu InterContinental Warszawa

InterContinental Warszawa to pięciogwiazdkowy hotel położony w samym sercu stolicy. Hotel mieści się w jednym z najwyższych budynków w mieście. InterContinental Warszawa posiada 414 pokoi gościnnych i w pełni wyposażonych apartamentów mieszkalnych Residence Suites. Goście hotelu mogą delektować się daniami kuchni polskiej i światowej w restauracji Platter by Karol Okrasa oraz DownTown Restaurant a także Śliska – the Lounge.  Na 43 i 44 piętrze mieści się RiverView Wellness Centre z najwyżej położonym basenem w stolicy, siłownią, sauną oraz łaźnią parową.

20 lecie hotelu intercontinental 4
20-lecie hotelu Intercontinental
mat. prasowe

Więcej informacji o hotelu InterContinental Warszawa znajdziecie na stronie internetowej.

Więcej na twojstyl.pl

Zobacz również